Чорна сіль Кала Намак 20 г
15 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
- В наявності
- Код: 539
- +380 (67) 619-85-57
- +380 (66) 110-16-45
Чорна вулканічна сіль Кала Намак 20 г
Чорна сіль - звана в Індії «Кала Намак» ( «Kala Namak») або «Sanchal» ( «Санчал») - це природна неочищена сіль, видобута з порід вулканічного походження, родовища яких розташовані переважно на сірчаних озерах північній Індії і Пакистану. Індійська сіль «Kala Namak» отримала назву «чорна сіль» через її особливого властивості - стикаючись з вологою поверхнею харчових продуктів ця дрібнокристалічна ніжно-рожева маса стає чорною. Завдяки своїм дивному аромату чорна сіль законно використовується для приправи блюд поряд зі справжніми прянощами. Так, наприклад, вона традиційно входить в рецептури чат-Масалов, застосовуваної в свіжих салатах, а також іноді з горіхами, йогуртами та соками. Пересічний огірок, почищений від зеленої шкірки і присипаний сумішшю чорної солі і гострого перцю, перетворюється в незвичайне, освіжаюче частування. Цікавий додатковий смак набуває манго або кавун з чорної сіллю.
✔️ Поєднується чорна сіль і з іншими прянощами, наприклад, з не менш екзотичною асафетідою. Використовувана гурманами в якості приправи і замінника кухонної солі, що надає пікантний смак і аромат чорна індійська сіль «Kala Namak» гармонійно поєднується з усіма стравами з яєць і в той же час тонко підкреслює і відтіняє природний смак овечого та козячого сирів, а також виготовленого з коров'ячого молока адигейського сиру. Застосування: Використовують для приготування салатів, супів, гарнірів, соусів, закусок, овочевих паштетів. В варені, смажені страви сіль рекомендується додавати після приготування в пропорції 50% рожевої і 50% звичайної солі.
✔️ Зовнішній вигляд: кристалічний продукт крупного помелу
✔️ Колір: темно-бурий
✔️ Смак: своєрідний, солоний, зі смаком сірководню
✔️ Запах: характерний, виражений запах сірководню
✔️ Країна походження: Індія
- Ціна: 15 ₴