Рецепт сиру Домашній (творог)
2 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
- В наявності
- Код: 188
- +380 (67) 619-85-57
- +380 (66) 110-16-45
Всі рецепти на сайті ви можете переглянути безкоштовно.
При додаванні рецепту до замовлення ви отримаєте роздрукований рецепт разом із замовленням. Вартість роздрукованого рецепту – 2,00 грн.
✅Необхідні інгредієнти:
- молоко
- закваска
✅Вам також може знадобиться для приготування:
- Каструля
- Термометр для молока
- Фільтр для молока
РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ ДОМАШНЬОГО СИРУ:
Внесення заквасочной культури:
Нагрійте молоко до температури 30°С. Якщо ви нагріваєте молоко на плиті, робіть це на самому маленькому вогні, добре перемішуючи.
Після того, як молоко нагріється, внесіть закваску, посипавши її на поверхню молока тонким шаром. Через 1-2 хвилини добре перемішайте. Знову підігрійте молоко до 35 градусів і внесіть фермент. Не турбуйте молоко 1-2 години. Протягом цього часу температура повинна залишатися якомога більш постійною. У холодну пору року можна обернути ємність з молоком в товсте ковдру або рушник. Не страшно, якщо температура знизиться на декілька градусів.
Відділення сироватки:
Визначте готовність сирного згустку, Ознаки готовності: згусток трохи відділяється від стінок каструлі, над згустком можна побачити тонкий шар сироватки.
Наріжте згусток кубиками зі стороною 1,5-2 див. Після цього обережно перемішуйте кубики шумівкою протягом 10 хвилин. Вони зменшаться в розмірах і відбудеться відділення сироватки.
Повільно нагрійте сирний згусток до 38-40°C (приблизно на 1°С кожні 5 хвилин).Через 1-1,5 години сироватку потрібно видалити.
Видалення сироватки:
Відкиньте сир на друшляк. Дайте стекти сироватці протягом 30 хвилин, періодично перемішуючи.
Охолодження:
Сир тепер потрібно охолодити. Заповніть каструлю з холодною водою і опустіть сир у воду, попередньо загорнувши його в марлю. Після того, як він охолоне, потрібно знову процідити сир.
Повторіть цю процедуру ще раз, але з крижаною водою. Поставте ємність в холодильник. Витримайте сир у воді протягом 30 хвилин. Дайте сиру добре стекти в друшляку. Тепер можна додати трохи солі за смаком. Сир готовий (допускається залишити сир в холодильнику на 1-2 дні для утворення більш вираженого смаку).
Ви можете замовити закваску для сиру Домашній (творог) у нас на сайті
- Ціна: 2 ₴