Продавець СHEESE MASTER розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
2048 відгуків
CHEESE MASTER
+380 (63) 605-11-81
+380 (67) 619-85-57
+380 (66) 110-16-45

Рецепт сиру Буко

2 ₴

Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн

  • В наявності
  • Код: 262
Рецепт сиру Буко
2 ₴
В наявностіРецепт сиру Буко
+380 (63) 605-11-81
  • +380 (67) 619-85-57
  • +380 (66) 110-16-45
+380 (63) 605-11-81
  • +380 (67) 619-85-57
  • +380 (66) 110-16-45
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Всі рецепти на сайті ви можете переглянути безкоштовно.

При додаванні рецепту до замовлення ви отримаєте роздрукований рецепт разом із замовленням. Вартість роздрукованого рецепту – 2,00 грн.

✔️ НЕОБХІДНІ ІНГРЕДІЄНТИ:

✔️ ІНВЕНТАР ТА ОБЛАДНАННЯ:

РЕЦЕПТ СИРУ БУКО:

Для того, щоб сир Буко мав виражений вершковий смак, молоко для його приготування повинно мати жирність 7-10 %. Цього можна досягти шляхом додавання у молоко вершків. Наприклад, для отримання 1 л такого молока потрібно змішати 750 мл молока жирністю 3,2% і 250 мл вершків жирністю 30%.

Приготування
Повільно нагріти молоко до температури 30 градусів.

Приготувати розчин хлористого кальцію.

Готуємо 10% розчин:  Розчиніть 50г гранул кальцію хлористого в 500 мл кип'яченої охолодженої води.
Додати розчин хлориду кальцію з розрахунку 1 чайна ложка на 10 літрів молока і розмішати в молоці. Хлорид кальцію збільшує вихід сиру для пастеризованого молока.
Посипати заквасочную культуру на поверхню молока і дати їй зволожити 1-2 хвилини. Після цього добре розмішати молоко.
Для додання сиру більш щільної структури можливе додавання ½ порції молокосвертывающего ферменту.

Початкове дозрівання
Накрити каструлю і залишити молоко на дозрівання. Молоко повинно знаходиться у спокої протягом 12-24 годин. Не страшно, якщо температура спадає до температури 20-22 градуси.
Протягом цього періоду в результаті дії бактеріальної культури буде вироблятися масляниста ароматичне з'єднання (Діацетил) , яке є природним натуральним продуктом сквашування молока. Крім цього виділяється невелика кількість вуглекислого газу (CO2), в результаті чого структура готового сиру стане більш ніжною і легкою.

Закінчення стадії дозрівання можна визначити візуально, коли тонкий шар сироватки покриє всю поверхню.
Більш довгий час дозрівання додасть готовому сиру більш кислий смак.
Деяке збільшення кислотності буде тривати протягом зливу сироватки, тому це потрібно враховувати для отримання сиру, що відповідає вашому смаку.
Занадто короткий час дозрівання може призвести до отримання більш слабкого згустку, що утруднить відділення сироватки. Переконайтеся, що згусток має гарний чистий розріз перед тим, як зливати сироватку.

Злив сироватки
Коли молоко остаточно дозріє, сирну масу потрібно акуратно перенести столовою ложкою на друшляк, вистелений двома шарами фільтруючої тканини або марлі.

Дати стекти сироватці протягом 1-2 годин, потім натягнути тканину (або марлю) за 4 кута в мішечок і підвісити над каструлею або раковиною ще на 10 -20 годин.

Під час зливу сироватки необхідно виймати сир з марлі кожні 3-4 години і перемішувати його для кращого відділення сироватки. Якщо періодичне перемішування робити важко, то відділення сироватки займе більше часу.

Також при перемішуванні сиру можна додати трохи солі для смаку і кращого відділення сироватки.
Закінчення зливу сироватки залежить від ваших уподобань для текстури сиру. Чим довше відціджувати сироватку, тим сухіший і менш пастоподібний вийде в підсумку сир.

остаточна обробка
Коли сир досяг необхідної консистенції, ретельно перемішайте його ложкою для отримання більш однорідної структури. При перемішуванні можна додати трави, спеції і т.д., і додати сіль за смаком. Сир перекласти в пластиковий контейнер з кришкою і зберігати в холодильнику.

Термін зберігання сиру Буко ставити 8-10 днів або даже более.

Вихід готового сиру, як правило, около 0,5-0,7 кг з 3 літрів молока або вершків.

Ви можете замовити закваску для сиру буко у нас на сайті.

Інформація для замовлення
  • Ціна: 2 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner