Рецепт сиру Маскарпоне
2 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
- В наявності
- Код: 268
- +380 (67) 619-85-57
- +380 (66) 110-16-45
Всі рецепти на сайті ви можете переглянути безкоштовно.
При додаванні рецепту до замовлення ви отримаєте роздрукований рецепт разом із замовленням. Вартість роздрукованого рецепту – 2,00 грн.
✔️ НЕОБХІДНІ ІНГРЕДІЄНТИ:
- молоко
- закваска та фермент
- кальцій хлористий (для пастеризованого молока)
✔️ ІНВЕНТАР ТА ОБЛАДНАННЯ:
- Каструля
- Термометр для молока
- Форма для сиру
- Мішечок для сбору сиру
- Друшляк
- Фільтр для молока
- Дренажний килимок
- Піддон для сбору сировотки
Рецепт приготування сиру Маскарпоне:
Традиційно крем-сир Маскарпоне готується з вершково-молочної суміші жирністю 20-25%. Необхідну жирність можна досягти шляхом змішування молока жирністю 3.2% і вершків жирністю 35-40% в пропорції 1:1.
1. Пастеризація молока. Дуже добре, якщо молоко пастеризоване при температурі 65-72 ° протягом 30 секунд. В цьому випадку нагрів і охолодження молока потрібно проводити швидко. Для нагрівання молока використовується великий вогонь або висока потужність електроплити. Слід врахувати інерційність посуду. Під час досягнення температури 65 °С, ємність з молоком слід швидко занурити в холодну або крижану воду (наприклад в каструлю більшого об'єму або ванну).
2. Приготування розчину хлористого кальцію (внесення його не обов'язково, за бажанням).
Спосіб приготування:
1.) Розчиніть 50г гранул кальцію хлористого в 500 мл кип'яченої охолодженої води.
2.) Додайте 1 чайну ложку розчину хлористого кальцію на 10 л молока.
3.) Залишився розчин перелийте,наприклад,в пляшечку і зберігайте в холодильнику до 1 року.
3. Внесення закваски. Після охолодження молока до 30 °С, розсипати вміст капсули "закваска" по поверхні молока. Суха культура закваски повинна зволожити. Через 1 хвилину ретельно перемішати молоко шумівкою.
4. Внесення ферменту. У 50 мл прохолодної (попередньо кип'яченої води) розчиніть фермент. Кип'ячена вода необхідна для того, щоб випадково не внести в молоко інші мікроорганізми, які можуть бути присутніми в сирій воді з-під крана. Накрити ємність з молоком кришкою і залишити в теплому місці на 10-12 годин. Температура молока в цей період не повинна опускатися нижче 20-24 ° С.
Через 10-12 годин молоко ущільнився і утворює молочно-сирний згусток. Цей згусток може не буде дуже щільним, але для Маскарпоне так і повинно бути.
5. Відділення сироватки. Підготуйте друшляк або форму для сиру. Для цього використовуйте фільтрувальну тканину або марлю. Використовуючи шумовку або невелике ситечко, помістіть молочно-сирний згусток в підготовлену ємність для відділення сироватки. Час витримки від 1 до 12 годин залежить від необхідної текстури Маскарпоне. Чим більше сироватки відокремитися, тим щільніше і сухіше буде сир. Готовий Маскарпоне зовні може нагадувати збиті вершки.
Маскарпоне можна змішати з цукром або медом за смаком. Зберігати в холодильнику і використати протягом 7 днів.
Ви можете замовити закваску для сиру маскарпоне у нас на сайті.
- Ціна: 2 ₴