Продавець СHEESE MASTER розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1747 відгуків
CHEESE MASTER
+380 (63) 605-11-81
+380 (67) 619-85-57
+380 (66) 110-16-45

Рецепт сиру Халлумі

2 ₴

Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн

  • В наявності
  • Код: 279
Рецепт сиру Халлумі
2 ₴
В наявностіРецепт сиру Халлумі
+380 (63) 605-11-81
  • +380 (67) 619-85-57
  • +380 (66) 110-16-45
+380 (63) 605-11-81
  • +380 (67) 619-85-57
  • +380 (66) 110-16-45
повернення товару протягом 14 днів безкоштовно
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Всі рецепти на сайті ви можете переглянути безкоштовно.

При додаванні рецепту до замовлення ви отримаєте роздрукований рецепт разом із замовленням. Вартість роздрукованого рецепту – 2,00 грн.

✔️ НЕОБХІДНІ ІНГРЕДІЄНТИ:

✔️ ІНВЕНТАР ТА ОБЛАДНАННЯ:

РЕЦЕПТ СИРУ ХАЛЛУМІ:

Кіпрський сир Халлумі (Халумі) відноситься до ропні сири і зазвичай готується з додаванням м'яти для посилення смаку.Сир Халлумі традиційно готують з козячого або овечого молока, але не менш смачним він виходить і з коров'ячого.Завдяки тому, що халлумі готують при високих температурах, це робить його придатним для подальшої обжарювання на грилі і сковороді, що дуже цінується любителями цього сиру.Рецепт кіпрського сиру Халлумі дуже доступний, тому його з легкістю приготує і початківець сировар.

Нагрійте молоко на повільному вогні до 32ºС, злегка помішуючи по колу шумівкою. Внесіть заквасочную культуру, добре перемішайте і дайте постояти 30-40хвилин.

Розведіть фермент в 30-50 мл кип'яченої охолодженої води.

Влийте розчин ферменту в молоко, помішуючи шумівкою, щоб рівномірно розподілити їх по всьому об'єму.

Накрийте каструлю кришкою і залиште в спокої на 30-40 хвилин. За цей час повинен утворитися згусток. якщо згусток буде недостатньо щільним, то почекайте ще 10-15 хвилин.

Наріжте згусток на кубики з допомогою ножа і залиште в спокої на 5-10 хвилин, щоб відокремилася сироватка і сирне зерно осіло на дно.

Увімкніть вогонь і повільно нагрівайте сирну масу протягом 15-ти хвилин до 38ºС, вибиваючи з допомогою шумівки по колу.

Потім вимкніть вогонь і ще 15 хвилин вимішуйте сирне зерно, за цей час воно зменшиться в розмірах і віддасть більшу частину сироватки.

Після цього накрийте каструлю кришкою і залиште на 5 хвилин у спокої, потім перемішайте сирне зерно і залиште ще на 5 хвилин.

Злийте сироватку до рівня зерна, потім розкладіть сир за формами, трохи приминаючи руками. Для цієї мети дуже добре підходять форми діаметром 10-12 див.

Оптимальна висота сирного пласта - 5-6 см, але ви можете зробити вище або нижче. Дуже товстий шар робити не варто, так як потім халлумі буде важко згинати.

Залиште сир самопрессоваться на 5 хвилин, потім переверніть у формі і залиште ще на 15 хвилин. Переворчивайте через 15 хвилин протягом години.

Перелийте злиту раніше сироватку назад в каструлю для сироваріння і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь так, щоб сироватка не вирувало.

Викладайте сир в сироватку. Щоб сир не прилипав до каструлі, можна на дно покласти металеву решітку і періодично помішувати шумівкою.

Якщо ви готуєте сир з коров'ячого молока, то приблизно через 30-40 хвилин він спливе, а якщо з козячого, то через1,5-2 години.

У будь-якому випадку, вам потрібно дочекатися того моменту, коли сир спливе на поверхню самостійно.

Далі сир потрібно виймати, перекладати в холодну воду 10-12 º с протягом 10-20 секунд.

Потім сир потрібно на дошці злегка прим'яти рукою, посолити за смаком, посипати сушеної м'ятою або покласти свіжі листочки, зігнути навпіл і ще прим'яти рукою.

Краще це робити в гумових рукавичках, так як сир буде дуже гарячим.

Приготований таким чином сир Халлумі потрібно викласти на тацю з отворами для відтоку рідини для охолодження.

Після того, як Халлумі охолоне, його можна їсти. Дуже смачний сир Халлумі в смаженому вигляді.

Смажити сир Халлумі можна на грилі або на сковороді.

Зберігати сир можна в контейнері або харчовій плівці в холодильнику 7-10 днів.

Удачі вам в сироварінні!

Ви можете замовити закваску для сиру халлумі у нас на сайті.

Інформація для замовлення
  • Ціна: 2 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner