Продавець СHEESE MASTER розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
2013 відгуків
CHEESE MASTER
+380 (63) 605-11-81
+380 (67) 619-85-57
+380 (66) 110-16-45

Рецепт сиру Чеддер

2 ₴

Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн

  • В наявності
  • Код: 190
Рецепт сиру Чеддер
2 ₴
В наявностіРецепт сиру Чеддер
+380 (63) 605-11-81
  • +380 (67) 619-85-57
  • +380 (66) 110-16-45
+380 (63) 605-11-81
  • +380 (67) 619-85-57
  • +380 (66) 110-16-45
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Всі рецепти на сайті ви можете переглянути безкоштовно.

При додаванні рецепту до замовлення ви отримаєте роздрукований рецепт разом із замовленням. Вартість роздрукованого рецепту – 2,00 грн.

✔️ НЕОБХІДНІ ІНГРЕДІЄНТИ:

✔️ ІНВЕНТАР ТА ОБЛАДНАННЯ:

РЕЦЕПТ СИРУ ЧЕДДЕР:

1. Налийте в каструлю молоко і нагрівайте до 32°С. Зніміть з вогню.
2. Розсипте на поверхню молока закваску. Дайте постояти 1-2 хвилини, щоб порошок увібрав вологу. Обережними  повільними рухами перемішайте молоко великою шумівкою або ложкою. Накрийте кришкою і дайте постояти 40 хвилин.
3. Розчиніть  фермент у 50 мл води (охолоджена кип'ячена вода ). Добре, але повільно перемішайте. Накрийте кришкою і залиште  на 45-60 хвилин.
4. Перевірте згусток на «чисте " відділення», якщо необхідно залиште ще на 10 -15 хвилин. Як тільки «чисте відділення» досягнуто, поріжте згусток ножем або великим вінчиком на шматочки розміром 1-1,5 см.
5. Поставте каструлю на вогонь. Помішуючи, нагрійте масу до 40°С. Цей процес перемішування і нагрівання повинен бути поступовим і зайняти 30 хвилин. Не нагрівайте масу занадто швидко!
6. Зніміть каструлю з вогню, закутайте ковдрою для збереження тепла і залиште на 30 хвилин. Сирне зерно осяде на дно каструлі.
7. Злийте сироватку, сирна маса у вигляді однорідного шматка, залишиться на дні каструлі.
8. Поставте каструлю з сиром в іншу каструлю з водою температура якої - 42°С. Залиште на 10 хвилин. Сирна маса сформує щільний губкоподібний шматок.
9. Розріжте масу на 2 шматки, покладіть їх один на одного. Залиште на 10 хвилин. Переверніть шматки сиру разом на іншу сторону, залиште на 10 хвилин. Потім на бік і також залиште на 10 хвилин, потім на інший бік. Це процес "чеддеризаціі".
10. Вийміть сир, поріжте на кубики зі стороною 1,5 см і перемішайте з сіллю.
11. Надягніть на форму мішечок для сиру. Викладіть  сирну масу у форму, ущільнюючи як можна краще.
12. Покладіть зверху кришку форми.
13. Поставте форму під прес і пресуйте 1 годину з вагою 8 кг.  Вийміть сир з форми і зніміть мішечок. Перекладіть сир в мішечку, намагаючись робити якомога менше складок. Знову покладіть сир у форму, поставте під прес. Пресуйте з вагою 16 кг 12-15 годин при кімнатній температурі.
14. Вийміть сир з форми і підсушіть на дренажному килимку 2 дні при кімнатній температурі, щоб скоринка стала абсолютно сухою. Під час сушіння періодично перевертайте сир, щоб він висох з усіх боків рівномірно.
15. Ви можете покрити сир воском або загорнути в бандаж з тканини і змастити жиром.
16. Покладіть сир на дозрівання в кімнату (або спеціальний холодильник) з температурою 10°С і вологістю -85% . Залиште дозрівати при таких умовах на 3 місяці для класичного молодого сиру. Чеддер може зріти до 2-х років, тоді виходить зрілий сир пікантного смаку і ламкої текстури.

Ви можете замовити закваску для сиру чеддер у нас на сайті.

Інформація для замовлення
  • Ціна: 2 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner