Продавець СHEESE MASTER розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
510 відгуків
+380636051181
+38063 605 11 81
+38067 619 85 57
Додати відгукНаявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
Кошик

CHEESE MASTER

Рецепт сиру Російський, фото 2
Опис
Інформація для замовлення

РЕЦЕПТ СИРУ РОСІЙСЬКИЙ:

Приготування

Нагріти молоко до 36С. За бажанням можна внести в молоко барвник для сиру - Аннато. Додайте закваску: посипте порошок закваски на поверхню молока, дайте постояти півхвилини, щоб порошок увібрав вологу, перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і залиште на 30 хвилин.

Додайте фермент в 50 мл кип'яченої охолодженої води і розмішайте. Також,якщо молоко пастеризоване,то можна внести в нього розчин хлористого кальцію.(Приготування розчину кальцію хлористого: 1. Розчиніть 1 г кальцію хлористого(1 чайну ложку) в 50 мл кип'яченої охолодженої води. 2. Додайте 1 чайну ложку розчину хлористого кальцію на 10л молока.3.Залишився розчин перелийте,наприклад,в пляшечку і зберігайте в холодильнику до 1 року.)

Добавьте в молоко раствор фермента и хлористого кальция и хорошо перемешайте. Накройте крышкой и оставьте до образования сгустка и "чистого отделения", примерно 30 минут.

Порежьте сгусток на кубики со стороной примерно 1,5 см. Перемешайте.

Мешайте массу в течение 20-30 минут, вылавливая со дна крупные куски и разрезая их на мелкие. В конце процесса сырное зерно должно быть 2-5мм.

Слейте сыворотку так, чтобы остался тонкий слой в 0,5-1 см над поверхностью сырного зерна.

Добавьте в сырное зерно 2 чайные ложки (10гр) соли и перемешайте. Это позволит сохранить влагу в сыре.

Выложите сырное зерно в форму. Разравнивайте и приминайте сырную массу в форме.

Прессуйте с весом 2 кг в течение 6 часов.

Вытащите сыр из формы и солите в 20%-мы рассоле в течение 6 часов. В середине этого времени один раз перевернуть сыр в рассоле, чтобы он равномерно просолился.

После посолки обсушите сыр под вентилятором в течение 10-12 часов (летом, когда жарко) или просто поставьте на подоконник или в другое прохладное (15-18С) место для просушки в течение суток. Регулярно переворачивайте сыр, чтобы он быстро и равномерно просох.

Покрийте воском або латексним покриттям для сирів. Витримуйте 6 тижнів при температурі 8-12С. Сир можна їсти або зберігати при цій температурі до року.

Як приготувати 20% розсіл

4 літра води довести до кипіння, розчинити 1 кг кам'яної солі. Остудити до кімнатної температури і процідити або акуратно злити, щоб вся бруд із солі (якщо така є) залишилася на дні. Додати 5 мл 6-% оцту і чайну ложку 10-% розчину хлористого кальцію. Розсіл можна використовувати кілька разів.

  • Ціна: Ціну уточнюйте