Рецепт сиру Російський
2 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
- В наявності
- Код: 195
- +380 (67) 619-85-57
- +380 (66) 110-16-45
Всі рецепти на сайті ви можете переглянути безкоштовно.
При додаванні рецепту до замовлення ви отримаєте роздрукований рецепт разом із замовленням. Вартість роздрукованого рецепту – 2,00 грн.
✔️ НЕОБХІДНІ ІНГРЕДІЄНТИ:
- молоко
- закваска та фермент
- кальцій хлористий (для пастеризованого молока)
- барвник аннато
✔️ ІНВЕНТАР ТА ОБЛАДНАННЯ:
- каструля
- термометр для молока
- форма для сиру
- мішечок для сбору сиру
- друшляк
- фільтр для молока
- дренажний килимок
- піддон для сбору сировотки
- термозбіжний пакет або латекс
- пензель силіконовий
РЕЦЕПТ СИРУ РОСІЙСЬКИЙ:
Приготування
Нагріти молоко до 36°С. За бажанням можна внести в молоко барвник для сиру - Аннато. Додайте закваску: розсипте закваску на поверхню молока, дайте постояти півхвилини, щоб порошок увібрав вологу, перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і залиште на 30 хвилин.
Додайте фермент в 50 мл кип'яченої охолодженої води і розмішайте. Також, якщо молоко пастеризоване, то можна внести в нього розчин хлористого кальцію. (Приготування розчину кальцію хлористого: 1. Розчиніть 1 г кальцію хлористого (1 чайну ложку) в 50 мл кип'яченої охолодженої води. 2. Додайте 1 чайну ложку розчину хлористого кальцію на 10л молока. 3. Залишився розчин, перелийте в пляшечку і зберігайте в холодильнику до 1 року.)
Додайте до молока розчин ферменту і хлористого кальцію , добре перемішайте. Накрийте кришкою і залиште до утворення згустку та "чистого відділення", приблизно 30 хвилин.
Поріжте згусток на кубики зі стороною 1,5 см. Перемішайте.
Перемішуйте масу протягом 20-30 хвилин, виловлюючи з дна великі шматки і розрізаючи їх на дрібні. В кінці процесу сирне зерно повинно бути 2-5 мм.
Злийте сироватку так, щоб залишився тонкий шар в 0,5 -1 см над поверхнею сирного зерна.
Додайте в сирне зерно 2 чайні ложки (10г) солі і перемішайте. Це дозволить зберегти вологу в сирі.
Викладіть сирне зерно в форму. Розрівнюйте сирну масу у формі.
Пресуйте з вагою 2 кг протягом 6 годин.
Витягніть сир з форми і соліть в 20% -му розсолі протягом 6 годин. В середині цього часу один раз перевернути сир у розсолі, щоб він рівномірно просолов.
Після посолки обсушити сир під вентилятором протягом 10-12 годин (влітку, коли спекотно) або просто поставте на підвіконня, або в інше прохолодне ( 15-18°С ) місце для просушування протягом доби. Регулярно перевертайте сир, щоб він швидко і рівномірно просох.
Покрийте воском або латексним покриттям для сирів. Витримуйте 6 тижднів при температурі 8-12°С. Сир можна їсти або зберігаті при цій температурі до року.
Як приготувати 20% розсіл
4 літра води довести до кипіння, розчинити 1 кг кам'яної солі. Остудити до кімнатної температури і процідити , щоб всь бруд із солі залишився на дні. Додати 5 мл 6% оцту и чайну ложку 10% розчин хлористого кальцію. Розсіл можна використовувати кілька разів.
Ви можете замовити закваску для сиру російський у нас на сайті.
- Ціна: 2 ₴