Рецепт сиру Белпер Кнолле
2 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 200 грн
- В наявності
- Код: 280
- +380 (67) 619-85-57
- +380 (66) 110-16-45
Всі рецепти на сайті ви можете переглянути безкоштовно.
При додаванні рецепту до замовлення ви отримаєте роздрукований рецепт разом із замовленням. Вартість роздрукованого рецепту – 2,00 грн.
✔️ НЕОБХІДНІ ІНГРЕДІЄНТИ:
- молоко
- закваска та фермент
- кальцій хлористий (для пастеризованого молока)
- барвник аннато
✔️ ІНВЕНТАР ТА ОБЛАДНАННЯ:
- каструля
- термометр для молока
- форма для сиру
- мішечок для сбору сиру
- друшляк
- фільтр для молока
- дренажний килимок
- піддон для сбору сировотки
- термозбіжний пакет або латекс
- пензель силіконовий
РЕЦЕПТ СИРУ БЕЛПЕР КНОЛЛЕ:
Молоко нагріти до 30-32°С, розсипати по поверхні закваску, через 2-3 хвилини додати фермент і перемішати протягом хвилини.
Залишити ємність з молоком на 1-1.5 години для утворення згустку.
Розмістити друшляк над відповідною по ємності каструлею, надіти на нього мішечок для сиру і викласти туди згусток шумівкою. Коли основна маса сироватки стече в каструлю, краю мішечка потрібно зв'язати і підвісити утворився мішечок над каструлею для стікання сироватки. Згусток у мішечку потрібно періодично струшувати і акуратно віджимати скручуванням для кращого відділення сироватки. У підсумку сирна маса повинна перетворитися в густу вологу пасту, придатну для формування кноллей.
Ретельно подрібнити часник (кількість за смаком) ножем або чоппером, потім перемішати його з сирною масою, додавши сіль. Можна претереть його з сіллю в ступці, але пікантніше, якщо в сирі будуть присутні дрібні шматочки часнику. Внести наповнювач з сіллю в сирну масу і перемішати до однорідності. Тепер можна ліпити «тефтельки».
Розмір кноллей може бути різним в залежності від передбачуваного терміну дозрівання сиру. Дрібні «тефтельки» можуть швидко пересихати і розтріснутися, тому сир для тривалого визрівання потрібно формувати більше. Оптимальними будуть головки розміром з тенісний м'яч.
Процес ліплення кноллей аналогічний виготовлення тефтелькою. Сформовані кульки обвалюються в товченому чорному перці, який перед помелом для «розкриття» аромату можна хвилину-півтори підігріти на сухій сковороді. Покриття повинне бути суцільним і досить щільним, оскільки воно виконує не тільки декоративну і ароматичну функцію, але і в якійсь мірі захищає сир від цвілі і бактерій і перешкоджає передчасному пересихання.
Готові сири викладають на дренажний килимок або бамбукову серветку для просушування протягом 1-2 днів при кімнатній температурі, потім прибирають в камеру для подальшого дозрівання при температурі 10-12 °С і вологості 70-80%. Через 1-2 місяці Белпер Кнолле буде готовий.
Ви можете замовити закваску для сиру белпер кнолле у нас на сайті.
- Ціна: 2 ₴